|
Hogy, mi minden lehetséges, itt az új DVK DIÉTA!
Krisztina 2005.04.26. 13:01
Stephen Lanzalotta pék Portlandben beszélt arról, hogy a kenyér és a mediterrán diéta értéke is a Leonardo által használt phi-n alapszik.
E pék a közelmúltban sok vevőt vesztett a még mindig tomboló Atkins alacsony szénhidrátú diéta miatt. Ezért megalkotta a Da Vinci Diétát s reméli, hogy az emberek, majd újra több kenyeret fognak enni és venni. Természetesen ő is olvasta a DVK-t.
A diéta a phi felhasználásával egy háromszöget ad. Ez is egy táplálkozási piramis. Ahol: 52% szénhidrát, 20% fehérje és 28% zsírból áll.
Lanzalotta szeint: "Ha a phi bevált a tudományoknál, a művészetekben és az életben, akkor ebben miért ne válhatna be?! A reneszánszban és a középkorban is az emberek nem volat kövérek, ha megnézzük. Mert sok halat, sajtot, zöldséget ettek. Leonardo Da Vinci is szép szál ember volt."
A dietetikusok erre még nem reagáltak, de kiváncsian várjuk.
|